U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

fotomanipulatie

fotomanipulatie of beeldmanipulatie is een bewerkingsproces, gebruikt bij het produceren van foto-illustraties, dat de inhoud, de feitelijke informatie of boodschap van een beeld kan manipuleren of veranderen. Onder beeldmanipulatie vallen bijvoorbeeld vrijstaand maken, vervormen en kleuren aanpassen.

De komst van de fotografie zagen veel kunstenaars als een bedreiging. Het zou de schilderkunst vervlakken en het zou zelfs de plaats van de schilderkunst kunnen innemen. Niets was immers zo realistisch als een foto en in de tijd van portretten draaide alles om realisme.
Maar later begon men de voordelen te zien van de fotografie. Kunstvormen kunnen van elkaar leren. Zo kon de fotografie de schilderkunst juist ondersteunen in bijvoorbeeld voorstudies.

En andersom is dat net zo. De kracht van het manipuleren in de schilderkunst was tijdenlang moeilijk te evenaren met een camera. Tegenwoordig is ook dat met behulp van computers haalbaar.

galerie

    expositie kalender 

  • Van 1 t/m 4 november wordt geëxposeerd in het Lemke te Bergerkampstraat 18A te Elen (B) in het kader van de de erfgoedlocaties in de gemeente Dilsen - Stokkem.
    De openingstijden zijn van 11.00 tot 18.00 uur.

     
  • Van vrijdag 26 oktober t/m zondag 11 november: Expositie "Kunst van de overkant" in The Gallery, Molenstraat 7 te 3600 Genk.
    The Gallery is geopend op de vrijdag, zaterdag en zondag.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?