U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

etsen

Sinds 1982 ben ik geboeid door de mogelijkheden die de traditionele etstechnieken mij als grafisch kunstenaar te bieden hebben.
Om mijn indrukken of verhalen vorm te kunnen geven, kan ik gebruik maken van verschillende technieken, zoals de lijnets met zijn arceringen, de aquatinten om meer uniforme tinten te kunnen drukken, maar ook technieken als de vernis mou, mezzotint en dergelijke.
In mijn etsen ben ik eigenlijk een verhalen verteller. Reisindrukken, maar ook spontane invallen vormen veelal de basis om tot een nieuwe ets te komen. Soms wordt een ets opgebouwd uit verschillende, kleinere beelden, zodat er als het ware een stripverhaal ontstaat.

In de beginperiode heb ik nog wel gebruik gemaakt van meerdere platen om een kleurenets af te drukken, maar de laatste jaren worden alle kleuren op één etsplaat aangebracht, à la poupée dus.
Hierdoor worden kleurovergangen mooier en vertoont de afdruk meer harmonie.
Daarnaast breng ik regelmatig kleuraccenten aan door inkten in hoogdruk op de plaat aan te brengen en met de ets mee te drukken. 
Nog altijd vindt ik het een spannende ervaring om de eerste afdruk van de pers te halen. Het afdrukken zelf - op de traditionele wijze zoals reeds vele eeuwen wordt gedaan - is een uiterst interessante bezigheid.

Klik 1x om de afbeelding volledig te kunnen zien.

galerie etsen

    expositie kalender 

  • Van 1 t/m 4 november wordt geëxposeerd in het Lemke te Bergerkampstraat 18A te Elen (B) in het kader van de de erfgoedlocaties in de gemeente Dilsen - Stokkem.
    De openingstijden zijn van 11.00 tot 18.00 uur.

     
  • Van vrijdag 26 oktober t/m zondag 11 november: Expositie "Kunst van de overkant" in The Gallery, Molenstraat 7 te 3600 Genk.
    The Gallery is geopend op de vrijdag, zaterdag en zondag.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?